Zoek & boek

Persbericht - Stena Line voert de regenboogvlag door heel Europa


Stena Line werkt samen met EuroPride
Stena Line voert de regenboogvlag door heel Europa

Voor het tweede jaar op rij werkt Stena Line samen met EuroPride. Van 1 tot 16 juni zal het bedrijf de regenboogvlag voeren met de boodschap 'All aboard!', waarmee in heel Europa diversiteit gepromoot zal worden. Het partnerschap met EuroPride is een van de initiatieven van Stena Line om meer aandacht te besteden aan gelijkheid en integratie.

"Bij Stena Line verwelkomen we iedereen. Of men hier nu wil werken, met ons wil reizen of een van onze zakelijke partners wil zijn. Daarom zijn we er trots op om EuroPride ook dit jaar weer te steunen en daarmee ook de waarden van gelijkheid en diversiteit die ze vertegenwoordigen; discriminatie van welke aard ook hoort niet thuis bij Stena Line", aldus Ian Hampton, Chief People & Communications Officer bij Stena Line.

Tijdens EuroPride, wappert de regenboogvlag bij Stena Line op een aantal schepen en terminals in heel Europa. Gedurende deze periode zal het thema ook doorgezet gaan worden op de digitale kanalen van het bedrijf, zoals websites, sociale media en het digitale uithangbord aan boord.

"In alle acht regio's draagt Stena Line een belangrijke boodschap uit, namelijk dat het bedrijf verenigd is in het ondersteunen van gelijke rechten en kansen voor iedereen. Als onderneming spelen we daarin een eigen rol om een wereld van tolerantie en begrip te stimuleren in plaats van intimidatie of discriminatie en onze slogan dit jaar "All aboard" representeert deze boodschap", vervolgt Ian Hampton.

"We hebben meer dan 7.200 werknemers die samenwerken om een prachtige ervaring te creëren voor al onze klanten en zich vooral welkom te laten voelen. Om dat te bereiken moeten we ervoor zorgen dat we een duurzame werkomgeving hebben, die vrij is van intimidatie. Waar iedereen gelijke kansen krijgt, ongeacht leeftijd, religie, geslacht, genderidentiteit, seksuele geaardheid, etniciteit of handicap, zegt Margareta Jensen Dickson, Head of People bij Stena Line.

"Daarom heeft Stena Line besloten diversiteits- en anti-intimidatietrainingen verplicht te stellen voor alle nieuwe werknemers en managers. Het bedrijf lanceert ook een gelijkheids- en integratieraad die alle gebieden die voor verbetering vatbaar zijn in beschouwing zal nemen en ons vervolgens zal adviseren hoe we onze mensen kunnen interesseren, werven en ontwikkelen", aldus Dickson.

De duurzaamheidsstrategie van Stena Line is gebaseerd op aandachtsgebieden die verband houden met de wereldwijde doelen van de VN voor duurzame ontwikkeling. In 2018 werd Gelijkheid en Integratie gelanceerd als het vijfde aandachtsgebied, een aanvulling op de bestaande vier gebieden: Gezondheid & Welzijn, Schone Energie, Duurzame Consumptie en Leven onder water. Voor Gelijkheid en Integratie zijn de lange-termijn-doelstellingen in 2022 gesteld op minimaal 30 procent aan vrouwelijke managers en een nultolerantie op het gebied van intimidatie Het doel is immers om een werkplek zonder pesterijen te hebben.