Zoek & boek

Persbericht - Stena Line kondigt een nieuwe route aan op de Oostzee


RoRo-schip Elisabeth Russ
Stena Line kondigt een nieuwe route aan op de Oostzee

De vraag naar vrachtcapaciteit in de Oostzee is de afgelopen jaren gestaag gegroeid. Stena Line ondersteunt deze groei door te investeren in een nieuwe route van Polen naar Zweden. Vanaf 16 oktober 2017 zal er gestart worden met zes overtochten per week op de route Gdynia-Nynäshamn.

"We zien een sterke vraag van onze klanten en het is weer een belangrijke stap voor de toekomst van Stena Line. We zullen onze activiteiten verder ontwikkelen in lijn met de wensen van de klant en de markt. De nieuwe route is een belangrijke aanvulling op onze bestaande Oostzee-routes.", zegt Niclas Mårtensson, CEO van Stena Line.

Stena Line is al meer dan 20 jaar actief op de route van Gdynia naar Karlskrona.

"We kijken al langer naar mogelijkheden om het aanbod aan onze klanten te verbeteren met een extra vrachtverbinding. De vraag naar vrachtcapaciteit groeit zowel vanuit Polen als Zweden. De routes op de Oostzee vormen een belangrijk onderdeel van de infrastructuur tussen Centraal-Europa en Scandinavië en hebben enorme groeipotentie. Hiermee krijgen we een sterk vrachtnetwerk in zowel Gdynia als in Nynäshamn en Karlskrona.", zegt Marek Kiersnowski, Trade Director Baltic Sea South.

De nieuwe route start op 16 oktober en zal worden geëxploiteerd door het gecharterde RoRo-schip Elisabeth Russ. Dit vrachtschip is geschikt voor een mix van vrachtwagens met chauffeurs, aanhangwagens en containers. Het schip zal 3 overtochten maken vanuit Gdynia en Nynäshamn met een reistijd van 18 uur.

Feiten over Elisabeth Russ
Vaartijd tussen Gdynia-Nynäshamn: 18 uur
Lengte: 153 meter
Breedte: 21 meter
Laadvermogen: 1625 baanmeters