Zoek & boek

Persbericht - partnerschap met Mercy Ships


Stena Line gaat partnerschap aan met Mercy Ships
Stena Line gaat partnerschap aan met Mercy Ships

Hoek van Holland, 13 februari 2017 - De non-profit liefdadigheidsorganisatie Mercy Ships en Stena Line, ‘s werelds grootste private ferry company, hebben besloten een lange termijn partnerschap aan te gaan. Het doel is om meer bekendheid te creëren en betrokkenheid en donaties aan dit goede doel te stimuleren. Stena Line zal Mercy Ships zowel onder haar medewerkers, als onder haar reizigers en zakenpartners gaan promoten.
Mercy Ships bezit en runt het grootste particuliere varende ziekenhuis ter wereld, speciaal ingericht om mensen in de allerarmste ontwikkelingslanden eersteklas gezondheidszorg te bieden, samen met capaciteitsopbouw en duurzame ontwikkeling te stimuleren. Sinds 1978 heeft Mercy Ships meer dan 2,5 miljoen mensen geholpen. De bemanning bestaat uit meer dan 400 vrijwilligers uit zo’n 40 verschillende landen, waaronder chirurgen, verpleegsters, technici, marine en vele andere professionals. Gemiddeld 1000 vrijwilligers per jaar betalen hun eigen onkosten om diegene te helpen die veilige chirurgische expertise en gezondheidszorg nodig hebben.

“We hebben een partner gevonden met de juiste kwalificaties en toewijding die -net als wij- de voordelen en flexibiliteit erkent van de combinatie “zee en een schip als werkplek”. Zorg zit ook in ons bloed, wat betekent dat ons duurzaamheidsbeleid uiteindelijk meer omvat dan alleen milieu-gerelateerde initiatieven. Ons partnerschap met Mercy Ships vormt nu een belangrijk onderdeel van dit beleid en het geeft ons een mooie gelegenheid om onze medewerkers, klanten en partners het verschil te laten maken.” aldus Niclas Mårtensson, CEO bij Stena Line.

“Mercy Ships is een unieke organisatie en we zijn bijzonder blij om te zien dat Stena Line onze organisatie met zoveel toewijding gaat ondersteunen. Onze visie gaat hen aan het hart en het is mooi om hun bereidheid te zien om onze partner te zijn en het werk dat wij doen uit te gaan dragen onder haar relaties, “ zegt Pascal Andréasson, Head of Marketing van Mercy Ships Zweden.

Eind januari heeft Stena Line‘s CEO, Niclas Mårtensson de Africa Mercy bezocht, die momenteel in Cotonou Benin ligt, om met eigen ogen het werk wat aan boord gedaan wordt te zien.
Het Mercy Ship is een voormalige Scandinavische trein-ferry die is omgebouwd tot een ziekenhuisschip met vijf operatieruimtes. Het schip verblijft tien maanden achtereen in diverse Afrikaanse havensteden om hulp te bieden.

Over de vele indrukken die hij tijdens zijn bezoek heeft opgedaan zegt Niclas Mårtensson:
“Ik zie de grote behoefte aan hulp in Afrika en het enorme verschil dat Mercy Ships maakt met hun vrijwilligers, toewijding en kennis. Tijdens het verblijf aan boord in West-Afrika, waar ik patiënten heb ontmoet en zag hoe de organisatie verloopt, realiseerde ik mij dat dit een levens veranderende contributie is. Om dit te mogen zien en te beleven is een hele belangrijke ervaring voor mij geweest.”

Stena Line’s schepen en sociale netwerk maken het mogelijk om jaarlijks zo’n 10 miljoen mensen te bereiken en te informeren over Mercy Ships. In het voorjaar van 2017 zal Stena Line met Mercy Ships Zweden samenwerken om aan boord van al haar schepen in Europa het prijzenswaardige doel van Mercy Ships onder de aandacht te brengen. Stena Line werkt momenteel ook aan het opzetten van een programma om medewerkers/bemanning, die als vrijwilliger aan boord van de Mercy Ships willen werken, te sponsoren.

Foto links: Pascal Andréasson, Head of Marketting Mercy Ships Sweden en Niclas Mårtensson, CEO Stena Line
Foto rechts: Africa Mercy ligt momenteel in Cotonou, Benin in West-Africa