Turku

De historische stad Turku ligt op slechts twee uur rijden van zowel Helsinki als Hanko. Het is zeker de moeite waard om het imposante kasteel te bezoeken, de geplaveide straten te verkennen in de oudste stad van Finland.

 

De stad, gelegen aan de monding van de rivier de Aura in het zuidwesten van Finland, speelde een centrale rol in de geschiedenis van Finland. Archeologische vondsten gaan terug tot de steentijd en overblijfselen uit de ijzertijd tonen aan dat het gebied sindsdien ononderbroken bewoond is geweest.

 

VOEL DE GESCHIEDENIS

In de Middeleeuwen maakte het deel uit van het Hanzeverbond, en in 1640 werd hier de eerste universiteit van Finland gesticht. Turku was zelfs tussen 1809 en 1812 de Finse hoofdstad.

 

Al bijna 750 jaar waakt het Turun Linna (Kasteel van Turku) over de stad en haar inwoners. Het kasteel uit 1280 n. Chr. is nog in goede staat, en er zijn rondleidingen door de banketzalen, middeleeuwse kerkers en het museum.

 

Leer meer over het historische belang en de culturele betekenis van de stad in de verschillende musea en galeries, waaronder het Aboa Vetus dat het archeologische verleden van Turku blootlegt, en het Ars Nova dat op dezelfde locatie hedendaagse kunst toont.

 

PROEF DE STAD

Een fantastische manier om de stad te leren kennen is door de rivier en zijn tien bruggen te volgen van het kasteel naar de opvallende kathedraal van Turku en onderweg te genieten van de cafés en restaurants aan de rivier. De gastronomische reputatie van Turku, die vaak vergeleken wordt met de Parijse cafécultuur, zet de stad stevig op de kaart voor fijnproevers.

 

ONTSNAP UIT DE GEVANGENIS

Voor een meer sinistere ervaring breng je tijd door in Kakolanmäki, dat ooit diende als gevangenis voor de meest beruchte criminelen van het gebied. Het museum op de heuveltop vertelt hun verhalen, en het gebied is nu populair bij de trendsetters van de stad, die dol zijn op de nieuwe hotels, restaurants, brouwerij en koffiebranderij.


Hotel Kakola omarmt dit erfgoed, met gevangenisthema's en de mogelijkheid om te overnachten in een voormalige isoleercel.

 

VERKEN DE ARCHIPEL VAN TURKU

Als je naar Turku reist, ben je hier waarschijnlijk om te genieten van de eindeloze keten van eilanden en inhammen; een ontsnapping uit het stadsleven. Er zijn in totaal meer dan 20.000 eilanden, en ze zijn een toevluchtsoord voor kajakkers, vogelaars en dromers.

 

Ga waar de volgende ferry je brengt of volg het officiële Turku Archipelpad, een circuit van 250 km dat nationale parken, plattelandsdorpen en verlaten baaien met elkaar verbindt.

 

WAT IS ER NOG MEER TE ZIEN?

Voor gezinnen is een bezoek aan Moomin World op het eiland Väski, vlak bij Naantali, zeker de moeite waard. De reis heen en terug is bij de ticketprijs inbegrepen. En kunstliefhebbers zijn wellicht blij verrast met een privétentoonstelling over Salvador Dali in galerie Art Bank in Pargas.

 

Maar buiten de cultuurrijke stad Turku draait dit gebied om rustige dorpjes, zeedieren en zeezichten. Ontdek onderweg oude kerken, maritiem erfgoed, slim verbouwde sauna's en vriendelijke locals.

De historische stad Turku ligt op slechts twee uur rijden van zowel Helsinki als Hanko. Het is zeker de moeite waard om het imposante kasteel te bezoeken, de geplaveide straten te verkennen in de oudste stad van Finland.

 

De...

Meer weergeven Minder weergeven

Vaar rechtstreeks van Nynäshamn naar Hanko

Geniet van een reis naar Finland

Vanaf € 72 single, auto, chauffeur en zitplaats

Vaar rechtstreeks van Nynäshamn naar Hanko

Geniet van een reis naar Finland

Vanaf € 72 single, auto, chauffeur en zitplaats

Ontdek meer bestemmingen

Klantenservice

Heb je vragen of heb je hulp nodig bij je boeking? Neem contact op met onze klantenservice of vind de antwoorden op de meest voorkomende vragen in onze Veelgestelde vragen.