Zoek & boek

Vakantie in Zweden

Op vakantie naar Zweden? Dan ben je bij Stena Line aan het juiste adres.

Als organisatie die is opgericht in Zweden, weten we als geen ander waar je moet zijn! Laat je gedachten eens gaan over rust, prachtige natuur, wildlife en dat alles om de hoek… Ben je gek op rust, maar ook op sporten? Dan hebben we helemaal een match: hiken raften, mountainbiken, kajakken en overal waar je maar wil kamperen. Pak al je spullen in en claim deze zomer je eigen meertje op je eigen eilandje in de Zweedse natuur... Nog steeds niet overtuigd? Wij laten je nog meer redenen voor een Zweedse vakantie zien… En natuurlijk brengen wij je er graag naartoe!


Zomervakantie in Zweden


Geniet jij deze zomer samen met je familie van jouw eigen meertje in Zweden, of hebben jullie dat éne rustieke plekje gevonden voor jullie camper of caravan? Hoe dan ook: de Zweedse zomers zijn lang en hebben veel te bieden. Plan jouw zomervakantie in Zweden met onderstaande inspiratie:
Het allemansrecht in Zweden
Allemansrecht

Zweden kent een uniek ‘recht’ genaamd allemansrecht. Het allemansrecht geeft je het recht om overal van de prachtige natuur te genieten zo lang je je respectvol en verantwoordelijke gedraagt. Dit maakt de Zweedse natuur toegankelijker dan in welk land ook.

Je mag zelfs tijdelijk bessen of paddenstoelen plukken als je in de natuur loopt op grond die niet jouw eigendom is. Bijzonder toch?

Allemansrecht regels lezen

Midzomernacht in Zweden
Midzomernacht in Zweden

Na Kerstmis is Midzomer (midsommar in het Zweeds) de belangrijkste feestdag op de Zweedse kalender. Midzomer wordt gevierd op de vrijdag die het dichtste bij 21 juni valt waarbij in sommige delen van Zweden de zon niet ondergaat en het dus het gehele etmaal licht is.

Dit ware familiefeest is fantastisch om een keer mee te maken en gaat gepaard met veel eten, drinken en gezang. Wil je meer over de midzomernacht of midzomer vieren weten?

Lees het hier!

Herfstvakantie in Zweden


Geniet jij deze zomer samen met je familie van jouw eigen meertje in Zweden, of hebben jullie dat éne rustieke plekje gevonden voor jullie camper of caravan? Hoe dan ook: de Zweedse zomers zijn lang en hebben veel te bieden. Plan jouw zomervakantie in Zweden met onderstaande inspiratie:
Allemansrecht in Zweden
De 5 beste herfsttips in Zweden

Herfst is misschien wel het mooiste seizoen in Zweden, daar de kleurenpracht van de natuur op dat moment op z’n mooist is en het weer vaak mild. Hou je van natuur, dan hou je zeker van Zweden!

Natuurlijk hebben we een paar heerlijke tips voor jouw herfstvakantie in Zweden, we delen de 5 beste tips met jouw op ons blog. Laat je inspireren!

Herfstvakantie tips

Zoeken naar schelpdieren in Zweden
Op zoek naar de Big Five van Bohuslän

Zeg je seafood, dan zeg je Zweden. En wat is er leuker dan je eigen seafood platter te vangen? In Bohuslän, gelegen aan de westkust tussen Göteborg en de Noorse grens wemelt het van de schelpdieren en maak je kennis met de heuse Big Five onder de schelpdieren...

De Big Five van Bohuslän

Voorjaarsvakantie in Zweden


In het voorjaar ontwaakt de prachtige natuur in Zweden rustig vanuit haar winterslaap. De temperaturen stijgen langzaam richting maart en april en de neerslag daalt. Verken Zweden in het voorjaar in alle rust en ontdek de prachtige Nationale Parken…
Reis door steden langs het Gotakanaal
Verken Zweden langs het Götakanaal

Het Götakanaal is één van de grootste waterwerken ooit in Zweden gemaakt en loop dwars door Midden-Zweden. Dit 190 km lange kanaal is in 22 jaar uitgegraven door maar liefst 58.000 soldaten. Het resultaat mag er zijn, en een rondreis langs het kanaal is meer dan de moeite waard. Reis door een prachtige omgeving vol cultuur, natuur en geschiedenis vanuit Göteborg (de stad met een Nederlands tintje) langs het kanaal naar Borås. Fietsfanaten komen helemaal aan hun trekken!

Zweden langs het Götakanaal

Zweedse nationale parken bezoeken
Nationale Parken

Zweden telt maar liefst 29 nationale parken, wat gelijk staat aan een kleine 1,1 miljoen voetbalvelden! Als eerste land in Europa opende Zweden in 1901 haar eerste nationale park genaamd Sarek. Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in de ongerepte, veelzijdige en prachtige natuur die Zweden huist.

 

Bekijk alle nationale parken van Zweden om jouw vakantie onvergetelijk groen te maken!

Nationale parken in Zweden

Wintersport in Zweden


Een keer écht winter vieren? De Zweedse winter is magisch! Ontdek samen of met het gezin de veelzijdigheid van Zweden in de sneeuw. Ervaar het noorderlicht in het avontuurlijke noorden van Zweden, slaap in het IJshotel of doe een van de vele winterse activiteiten als skiën, sledehond safari’s ijsvissen of schaatsen. Als je ergens een winter kunt beleven, dan is het wel in Zweden! Nog niet overtuigd? Bekijk hieronder nog meer winterse activiteiten in Zweden…
langlaufers in de Vasaloppet in Zweden
Toplocaties voor wintersport

Zweden kent meer dan 200 ski gebieden waar je kunt alpine skiën, langlaufen of snowboarden. In Åre vind je het grootste en hipste resort waar zowel beginners als gevorderden heerlijk kunnen skiën. De ski-gebieden in Dalarna als Sälen en Idre zijn kleiner en overzichtelijker en daarmee zeer geschikt voor gezinnen met kinderen. Ook langlaufers kunnen in deze gebieden hun hart ophalen. Er is een groot aantal goed geprepareerde routes beschikbaar, sommige daarvan voeren dwars door de Zweedse wildernis.

 

Wie echt een spektakel wil meemaken, moet gaan kijken naar de befaamde Vasaloppet van Sälen naar Mora. Aan deze wedstrijd doen tienduizenden langlaufers mee.

In de voetsporen van de Sami
Op bezoek bij de Sami

Een ritje door de het winterse landschap met een slee getrokken door een rendier een zeer populaire excursie. Je maakt tegelijk kennis met de boeiende cultuur en leefwijze van de Sami, het nomadenvolk dat in het noorden van Noorwegen, Zweden, Finland en Rusland woont. Nabij Idre Fjäll (Dalarna) zijn hun zuidelijkste nederzettingen te vinden.