Zoek & boek

Reisinspiratie Zweden

Lees hier over de reisbestemmingen in Zweden. Met tips & reisinspiratie voor avontuurlijke reizigers.


Reisinspiratie Zweden - Bekijk onze zomer tips
Reisinspiratie: Met de kinderen naar Zweden deze zomer!
Met de kinderen naar Zweden deze zomer!

Wie op vakantie gaat in Zweden om met de kinderen te genieten van een actieve vakantie, komt zeker aan z’n trekken. Fietsen, raften, klimmen, paardrijden of iets heel anders? In Idre Fjäll, het zuidelijkste Sami-stadje in Scandinavië kan je deze activiteiten in de zomer doen. Of ga in Isaberg de uitdaging aan om met een segway een off-road parcours af te leggen. Maar je kan er ook kanoën, paardrijden en vissen. Beleef in het in Zweden!

Reisinspiratie: De mooiste autoroutes in Scandinavië
De mooiste autoroutes in Scandinavië

Met je eigen auto kun je in je eigen tempo het fenomenale landschap in Scandinavië goed verkennen. En met prachtige autoroutes gaat dat zeker lukken! Bijvoorbeeld de Atlantische kustweg in Noorwegen. Deze 150 kilometer lange autoroute verbindt het eiland Averøy met het vasteland via een reeks kleine eilanden en eilandjes. Of wat dacht je van de 500 km lange Vildmarksvägen in Zweden? Deze route brengt je langs een paar van de meest spectaculaire gebieden met vele rivieren en watervallen waaronder de 43 meter hoge Hällingsåfallet.

Foto: © AdventureSweden

Reisinspiratie: Kamperen bij de elanden
Kamperen bij de elanden

Kamperen in Zweden is een feest voor degenen die dol zijn op de natuur. Zo vind je er honderden campings waarvan de meeste zijn aangesloten bij de Zweedse campingbond, SCR Swedish Camping. Weliswaar is de eland rijkelijk aanwezig in de Zweedse bossen, maar het zijn zeer schuwe dieren. De kans dat je er een in het wild tegenkomt is dus heel klein. Wil je er toch een spotten? Dan raden we je aan een bezoekje te brengen aan een elandenpark. Enkele voorbeelden van campings die in de buurt van een elandenpark liggen zijn Tingsryd Resort, Eksjö Camping & Konferens en Mössebergs Camping.

Reisinspiratie: stadswandeling door Göteborg
Stadswandeling door Göteborg

Göteborg de tweede stad in Zweden laat zich het best omschrijven als een metropool met een gezellig, compact stadshart. De meeste bezienswaardigheden zoals de opera van Göteborg, het maritieme museum en de antiekhallen liggen op loopafstand van elkaar in het gebied dat binnen de oude vestinggracht ligt. Om de stad écht te leren kennen kan je een stadswandeling maken. De wandeling neemt je mee langs historische plaatsen, oude en moderne winkelgebieden (Nordstan) en de haven. Er zijn tijdens de wandeling genoeg plaatsen de moeite waard om rond te kijken of even te stoppen voor een fika of hapje eten.

Foto: © Per Pixel Petersson

Reisinspiratie: Verken Zweden langs het Götakanaal
Verken Zweden langs het Götakanaal

Dwars door Midden-Zweden loopt het Götakanaal, een van de grootste waterwerken die ooit in Zweden gemaakt is. Een rondreis langs het kanaal is zeker de moeite waard. In plaatsen als Göteborg, Norrköping en Lidköping kun je genieten van natuurschoon, outdoor-activiteiten, cultuur en geschiedenis.

Reisinspiratie: Mineral museum Evje (Noorwegen)
Mineral museum Evje (Noorwegen)

Een reis naar Noorwegen word vaak niet als een echt kindervakantie gezien maar er valt genoeg te beleven voor kinderen. Naast de mooie natuur waar je sportieve wandelingen kunt maken zijn er tal van attracties. Een daarvan is het Mineral museum van Evje. Naast het museum zelf zijn er tal van activiteiten te doen zoals het klimbos, workshops, zwemmen in het nabij gelegen meer en nog veel meer. Beleef het avontuur in Noorwegen!