Zoek & boek

Mijn Stena Line


Hoe kan ik een boeking wijzigen/annuleren? En zijn hier kosten aan verbonden?

Wijzig uw boeking zelf online en bespaar €7,50 servicekosten!

Wijzigen

U kunt een boeking wijzigen door op de pagina 'Mijn Stena Line' uw e-mailadres en wachtwoord in te vullen. U krijgt dan een overzicht te zien van de boekingen die u gemaakt heeft. Retour boekingen waarbij de heenreis al is geweest kunnen niet online worden gewijzigd.

Met de invoering van het Economy, Flexi en Premium tarief kunnen er bij een wijziging op 3 manieren extra kosten in rekening gebracht worden.

- Wijzigingskosten Economy. Dit zijn kosten die Stena Line in rekening brengt voor het wijzigen van een boeking, deze bedragen €35,- per enkele reis alleen van toepassing op het Economy tarief.

- Servicekosten wijziging. Dit zijn kosten die Stena Line in rekening brengt als u telefonisch of per e-mail uw boeking wijzigt, deze bedragen €7,50. Indien u uw boeking zelf online wijzigt, bespaart u deze €7,50 servicekosten.

- Het verschil tussen de prijs van het ticket op het oorspronkelijke moment van boeken en de prijs van een ticket op het moment van wijzigen. Dit is van toepassing op het Economy, Flexi en het Premium tarief.

N.B. Als u bijvoorbeeld een ticket voor een auto met bestuurder heeft gekocht voor €75,-. En als u vervolgens een maand later een wijziging doorvoert, dan kan het zijn dat een ticket voor een auto met bestuurder op de betreffende afvaart inmiddels €89,- kost. Als er over het laagst beschikbare tarief wordt gesproken dan wordt hiermee het tarief bedoeld dat op het moment van wijzigen nog te boeken is, alsof u op dat moment uw boeking voor het eerst maakt.

Voorbeeld:
Bij een Economy ticket betaalt u dan €35,- wijzigingskosten en €14,- voor het verschil in tarief dat in de tussentijd is opgetreden, in totaal dus €49,-. Bij een Flexi en Premium ticket betaalt u alleen het verschil in tarief (€14,-) dat in de tussentijd is opgetreden, u hoeft bij een Flexi en Premium ticket geen wijzigingskosten te betalen. U bespaart €7,50 servicekosten als u uw boeking zelf online wijzigt.

Annuleren

Voor het annuleren van uw boeking logt u in op de 'Mijn Stena Line' pagina. Op de 'Mijn boekingen' pagina vind u een overzicht van de door u gemaakte boekingen. Hier kunt u uw boeking annuleren.


Economy Flexi Premium
Welk gedeelte van de reissom (incl. hutten, maaltijden, etc.) krijg ik terug,      
als ik tot 24 uur voor vertrek annuleer?
0% 100% 100%
als ik tussen de 24 uur en 2 uur voor vertrek annuleer?
0% 50% 100%
als ik binnen 2 uur voor vertrek annuleer?
0% 0% 0%
U betaalt €3,50 administratiekosten per enkele reis (alleen geldig voor Flexi and Premium boekingen).
Annulerings- en wijzigingsvoorwaarden, zoals hierboven beschreven, gelden niet als een trein reis onderdeel is van uw boeking.