Over Stena Line

Stena Line is één van de grootste ferrymaatschappijen ter wereld. Ze heeft een moderne vloot en het meest uitgebreide routenetwerk in Europa, dat bestaat uit ferryroutes in Scandinavië en rond het Verenigd Koninkrijk.Door voortdurende ontwikkeling van haar producten en diensten heeft Stena Line een sterke positie met grote marktaandelen in alle sectoren waar zij actief is.
Stena Line heeft drie business areas die gebaseerd zijn op de geografische markten: Scandinavië, Ierse Zee en Noordzee. De bedrijfsorganisatie is sterk gedecentraliseerd zodat alle beslissingen zo dicht mogelijk aansluiten bij de klant. Eisen die klanten stellen worden hoger en veranderingen vinden sneller plaats. Stena Line voldoet aan deze eisen door het voortdurend ontwikkelen van nieuwe producten voor zowel vracht- als passagiersdiensten.

Stena Line richt zich op het produceren en verkopen van veilig en efficiënt vervoer over zee en daarop aansluitende diensten in de haven, zodat

• Passagiers op hun bestemming aankomen na een ervaring die hun verwachtingen heeft overtroffen
• Vervoersbedrijven hun goederen zo kostenefficiënt mogelijk kunnen vervoeren naar hun bestemmingen

Hierdoor creëren we, op lange termijn, een stabiele omgeving voor het bedrijf en zijn werknemers.

Stena Line telt ongeveer 5.000 werknemers. Tweederde daarvan werkt aan boord van de schepen. Het Stena Line hoofdkantoor staat in Göteborg, Zweden. In 2015 reisden 7 miljoen passagiers en 1,5 miljoen auto’s met Stena Line. In dezelfde periode vervoerde ze 2 miljoen vrachteenheden.