Zoek & boek

Voorbereiding van uw reis


Wat zijn de consequenties van de ISPS?

Sinds de invoering van de ISPS wetgeving (International Ship & Port Facility Security Code) kunnen passagiers, bagage en voertuigen onderworpen worden aan veiligheidscontroles. Alle passagiers die reizen op onze schepen, varend in internationale wateren, moeten zich kunnen identificeren. Passagiers die zich, in geval van een verhoogd beveiligingsniveau, niet kunnen identificeren worden niet geaccepteerd om aan boord te gaan.

Houdt u er rekening mee dat alleen een geldig paspoort of nationale identiteitskaart (met de nationaliteit van de passagier) wordt aanvaard als officieel identiteitsbewijs. Rijbewijs, studentenpas, bankpas of soortgelijke identificatie worden niet geaccepteerd als geldig identiteitsbewijs wanneer controles van Stena Line zullen plaatsvinden. Alle reizigers (ook kinderen) moeten beschikken over een geldig identiteitsbewijs.

Zelfs als er geen veiligheidscontroles volgens de ISPS regelgeving zullen plaatsvinden op uw overtocht raadt Stena Line aan om een geldig paspoort of ID-kaart mee te nemen op uw reis. Daar er door lokale autoriteiten op uw bestemming controles kunnen worden uitgevoerd dan wel op uw terugreis. Veel hotels vereisen een identiteitsbewijs wanneer u wilt inchecken. Klanten hebben zelf de verantwoording om de juiste documenten mee te nemen naar de reisbestemming. Als u niet zeker bent, kunt u contact opnemen met de ambassade van het land dat u wilt bezoeken.