Reisvoorwaarden

Omdat het Verenigd Koninkrijk en Europa opnieuw zijn geopend, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van het laatste officiële reisadvies, inclusief de vereisten voor toegang en testen voor je bestemming.  Reisbeperkingen kunnen vaak veranderen en daarom is het belangrijk dat je de officiële overheidssites raadpleegt voordat je boekt en afreist. Zo beschik je altijd over de meest actuele informatie en adviezen. Hieronder hebben we de links naar deze overheidssites voor je op een rijtje gezet. 

 

Zorg ervoor dat je voorafgaand aan de reis over alle vereiste coronadocumenten beschikt om toegelaten te kunnen worden tot het land van bestemming. Zonder deze documenten mag je mogelijk niet reizen.  Het is jouw eigen verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat je over alle vereiste documenten beschikt voor alle passagiers die meereizen.

 

Je welzijn is onze topprioriteit.  Lees meer over onze verbeterde veiligheidsmaatregelen, hier op onze Sail Safe-pagina.

Laatst bijgewerkt: 1 augustus 2022

Selecteer hieronder je bestemming

Reizen naar Groot-Brittannië

Passagiers die naar het Verenigd Koninkrijk reizen vanuit de Common Travel Area (CTA)

 

Passagiers van de CTA, waaronder Ierland, hoeven geen Covid-19-test uit te voeren, hoeven geen passagierslocatieformulier in te vullen en hoeven niet in quarantaine te gaan.

 

Passagiers die vanuit Nederland en andere landen buiten de CTA naar het Verenigd Koninkrijk reizen

 

Als je vanuit het buitenland in Engeland aankomt, hoef je geen Covid-19-test uit te voeren, hoef je geen passagierslocatieformulier in te vullen en hoef je niet in quarantaine te gaan.

 

Dit geldt ongeacht of je gevaccineerd bent of niet. Andere landen hebben nog steeds COVID-19-invoerregels. Je moet advies inwinnen voordat je op reis gaat.

 

Volksgezondheidsvereisten kunnen variëren afhankelijk van waar je in het Verenigd Koninkrijk verblijft.

 

Engeland

 

Noord-Ierland

 

Schotland

 

Wales

Reizen naar Denemarken

Om met Stena Line naar Denemarken te kunnen reizen, moet je bij het inchecken je geldige identiteitsbewijs kunnen tonen


Voor meer informatie over wat in Denemarken van toepassing is, ziecoronasmitte.dk

Reizen naar Frankrijk

Vanaf 1 augustus 2022 is het gezondheidscontrolesysteem aan de grenzen opgeheven bij binnenkomst in Frankrijk. De eis om een vaccinatiebewijs, een reden om te reizen of een negatief testresultaat te overleggen geldt niet meer.

Reizen naar Duitsland

Vanaf 1 juni 2022 hoeven passagiers geen bewijs van Covid-19-vaccinatie, herstel of testen meer te overleggen. 

 

Bezoek COVID-19: inreis- en quarantainevoorschriften in Duitsland - Federal Foreign Office (auswaertiges-amt.de) voor het meest actuele reisadvies en voorschriften.

Reizen naar Ierland

Reizen naar Noord-Ierland

 

Passagiers die naar Noord-Ierland reizen op onze routes van Cairnryan naar Belfast of Liverpool naar Belfast hoeven geen PCR- of antigeentests uit te voeren, hoeven geen passagierslocatieformulier in te vullen en hoeven niet in quarantaine te gaan.

 

Andere landen hebben nog steeds COVID-19-invoerregels. Je moet advies inwinnen voordat je op reis gaat.

 

Bekijk hier het laatste overheidsadvies

 

 

Reizen naar de Republiek Ierland

 

Reizigers naar Ierland hoeven geen PCR- of antigeentests uit te voeren, hoeven geen passagierslocatieformulier in te vullen en hoeven niet in quarantaine te gaan. 

 

Elke persoon die COVID-19-symptomen ontwikkelt terwijl hij/zij in Ierland is, moet de HSE-richtlijnen met betrekking tot isolatie volgen en waar nodig antigeen- of PCR-tests uitvoeren.

 

Bekijk hier het laatste overheidsadvies

Reizen naar Letland

Met ingang van 1 april 2022 is de verplichting om bij binnenkomst in Letland een vaccinatiecertificaat, bewijs van herstel of een negatief testresultaat te overleggen, geschrapt. 

 

Ga naar https://www.mfa.gov.lv/en/information-travellers-latvia-provisions-preventing-spread-covid-19 voor de actuele reisadviezen en reisvoorwaarden.

Reizen naar Nederland

Er zijn geen Covid-gerelateerde beperkingen om Nederland binnen te komen. Bezoek de website van de Nederlandse overheid voor het laatste reisadvies en de vereisten.

Reizen naar Polen

Polen vereist geen covid-documentatie aan de grens en er is geen quarantaine vereist. Je moet reisdocumenten (paspoort of identiteitskaart) hebben.

 

De bovenstaande informatie is niet volledig in overeenstemming met de huidige regelgeving. Het is de verantwoordelijkheid van de persoon die de grens oversteekt om alle reisvoorschriften te kennen en na te leven. In Polen kan de grenswacht informatie verstrekken.

 

Ga naar https://www.gov.pl/web/coronavirus/travel voor de laatste reisadviezen en -vereisten.

Reizen naar Zweden


Om met Stena Line naar Zweden te kunnen reizen, moet je bij het inchecken je geldige identiteitsbewijs kunnen tonen

Reizen naar Noorwegen

Geen vereisten.

 

Noorwegen vereist niet dat aan de grens bewijsstukken worden overgelegd. Je moet reisdocumenten (paspoort of identiteitskaart) hebben

 

Het is de verantwoordelijkheid van de persoon die de grens oversteekt om alle reisvoorschriften te kennen en na te leven.