Zoek & boek

Persbericht - Britse veteranen landen


Britse veteranen landen weer op Hollandse bodem

Op de vroege zondagmorgen van 3 mei kwam een groot aantal oorlogsveteranen weer aan op de kades van Stena Line in Hoek van Holland, voor de jaarlijkse London Taxi Cabs Veterans Trip 2015. De veteranen gaan hier de 4 mei-herdenking bijwonen en deelnemen aan de 5 mei viering. Deze reis werd mede mogelijk gemaakt door Stena Line en de London Taxi Drivers Benevolent Association, die met 90 Londense taxi’s de ruim 280 veteranen door Nederland zal vervoeren.

De stoet vertrok op 2 mei met een kleine vertraging. Veteraan Bill Harris was in de drukte z’n paspoort kwijt geraakt, maar kon daar niet mee zitten, want “de eerste keer dat ik op het Nederlandse strand landde vroeg ook niemand naar mijn paspoort”. Voor een aantal was het ook onmogelijk gebleken een reisverzekering af te sluiten vanwege de hoge leeftijden. De ‘jongste’ veteraan is namelijk net 88 jaar geworden. Volgens veteraan James was dat allemaal geen probleem “want toen ik boven Nederland aan mijn parachute hing, was ik ook niet verzekerd”.

Mariel Korpel, Marketing & Sales Manager Travel over dit initiatief: “Het is weer een voorrecht om deze kleurrijke groep aan boord te mogen verwelkomen. Deze veteranen verdienen het stuk voor stuk om in het zonnetje gezet te worden. Voor veel van onze crewleden zijn het inmiddels oude bekenden geworden, hoewel de groep helaas ieder jaar wat kleiner wordt. Wij hopen dit initiatief nog lang te mogen blijven steunen”.

Britse veteranen landen weer op Hollandse bodem