Opmerking

Lees hier de meest recente reisadviezen en inreisregels

Informatie over het conflict in Oekraïne

Stena Line maakt zich zorgen over de gevolgen van het conflict in Oekraïne en wil doen wat we kunnen om de getroffenen in Oekraïne te helpen die bescherming zoeken in andere landen.

 

Voor Oekraïense burgers die bescherming zoeken in een ander land, proberen we zoveel mogelijk een gratis overtocht op onze veerboten aan te bieden. Zolang de veiligheid aan boord gehandhaafd blijft en afhankelijk van de beschikbaarheid, helpen we reizigers bij het boeken van een ticket bij het eerst mogelijke vertrek. De gratis overtocht wordt alleen aangeboden op de dag afvaart.

 

Gratis overtocht aanvragen

 

Om een gratis overtocht aan te vragen hebben wij de volgende gegevens van alle reizigers nodig:

  • Voor- en achternaam volgens paspoort
  • Geboortedatum
  • Paspoortnummer
  • Vervaldatum paspoort
  • Gewenste reisdatum
  • Reist er een huisdier mee? Zo ja, wat voor huisdier?

 

De aanvraag kun je sturen naar ukraine@stenaline.com met alle bovenstaande informatie. Vermeld in het onderwerp de gewenste reisdatum. Alle reizigers moeten een geldig visum en paspoort kunnen tonen. Wanneer wij de reis voor de reizigers hebben geboekt, ontvang je een boekingsbevestiging. 

 

Reist er een huisdier met u mee?

 

De Britse Overheid eist dat jouw huisdier in quarantaine gaat bij aankomst in het Verenigd Koninkrijk. De kosten van de quarantaine, transport en verzorging worden door de Britse Overheid betaald. Voor meer informatie en het regelen van de quarantaine verwijzen wij je graag naar The Animal and Plant Health Agency via pettravel@apha.gov.uk of telefonisch +44 3000 200 301. Let op, de quarantaine moet voor vertrek geregeld zijn. De aanvraag hiervoor duurt gemiddeld 5 dagen. Zonder bevestiging van de quarantaine kan jouw reis helaas niet doorgaan.

 

Vanwege de quarantaine mag jouw hond niet in een van onze kennels. Het is daarom verplicht een speciale huisdieren hut te boeken op basis van beschikbaarheid. Het gebruik van deze hut is tegen betaling.

 

Er is veel vraag naar deze reizen en we doen ons best om alle zaken te regelen, maar we moeten ook onze reguliere bedrijfsvoering in stand houden. 

 

Vracht

 

Voorlopig biedt Stena Line ook gratis vervoer van vrachteenheden aan geregistreerde liefdadigheidsinstellingen die CMR-documentatie of iets dergelijks kunnen overleggen en die mensen in/uit Oekraïne willen helpen.