Zoek & boek

Reizen in onzekere tijden

Informatie coronavirus (COVID-19)


Heart

Bij Stena Line geven we om de dingen die er het meest toe doen:
de veiligheid en het welzijn van onze klanten, collega's en samenleving.


Dankzij de toegewijde teams en onze betrouwbare schepen, doen we er alles aan om te zorgen dat passagiers, noodzakelijke goederen en vracht op hun bestemming aankomen. Onze ferry's naar Engeland, Ierland en een beperkt aantal schepen naar Zweden varen volgens dienstregeling met nieuwe maatregelen om te zorgen dat de veiligheidsnormen de actuele voorschriften overtreffen.

Uiteraard volgen we nauwlettend alle actuele richtlijnen van overheidsinstanties en gezondheidsorganisaties in landen waar wij vertrekhavens hebben.

Stap met een gerust hart aan boord.

Quarantaine
Quarantaine VK / Nederland

Alle reizigers vanaf het vaste land van Europa naar het Verenigd Koninkrijk dienen 14 dagen lang in zelf-quarantaine te gaan of tot hun vertrekdatum als die korter dan 14 dagen na aankomst is. Daarnaast moeten zij vóór hun afvaart met Stena Line een online 'Public Health Passenger Locator Form' invullen. Een kopie van het ingevulde formulier dient u aan de douane te tonen.

Na een verblijf in het Verenigd Koninkrijk gaat u bij terugkeer in Nederland 10 dagen in thuisquarantaine.

Mondkapje
Mondkapjes

In verband met uw veiligheid en die van uw medepassagiers en het personeel is het verplicht een (niet-medisch) mondkapje te dragen in de terminals en op de ferry's op alle routes van en naar het Verenigd Koninkrijk, Ierland, op de ferry Mecklenburg-Vorpommern en op de route Denemarken-Zweden en Polen-Zweden.
Dit geldt voor momenten dat het lastig is social distancing te houden, bijvoorbeeld tijdens het aan- en van boord gaan.

Informatie over het gebruik van mondkapjes »

Wijzig eenvoudig uw boeking online

We hebben er alle begrip voor als u twijfelt over uw reisplannen en blijven alles in het werk stellen om u te helpen. U kunt uw boeking eenvoudig online omzetten via Mijn Stena Line naar een nieuwe datum in 2020 of 2021. U betaalt alleen -indien van toepassing- het verschil in tarief.

Deze regeling geldt voor alle boekingen op alle Stena Line routes die tot en met 30 juni 2020 direct gemaakt zijn bij Stena Line.

Lees hier de instructies 'hoe uw boeking te wijzigen'.

Sail Safe met Stena Line

Al bijna 60 jaar zorgen wij ervoor dat onze klanten veilig kunnen reizen en dat iedereen zich welkom voelt. Dat doen we graag en met passie. Nu is dit belangrijker dan ooit. We doen er alles aan om u een veilige en duurzame reis te bieden - met veel ruimte, frisse lucht en open zee.

Onze maatregelen voor een nog veiligere reis »