Tampere

Met de stroom meegaan is eenvoudig als je stad nooit ver van het water verwijderd is. Gelegen tussen twee grote meren en in tweeën gedeeld door de snelstromende Tammerkoski rivier, is Tampere de perfecte speeltuin op slechts twee uur rijden met de auto van Helsinki.

 

Tampere, de dichtstbevolkte stad in het binnenland van de Scandinavische landen, is een belangrijk stedelijk, economisch en cultureel centrum in Finland. Maar ondanks al deze bedrijvigheid is het een gemoedelijke stad.

 

De stad is een trekpleister en mensen genieten van de sauna's, musea, gezinsattracties en, misschien wel het belangrijkste, de ligging aan de poort van het populaire Lakeland.

 

Wij zijn dol op Tampere, maar geloof ons niet op ons woord: Tampere is de favoriete reisbestemming voor de Finnen zelf. En zij weten het eigenlijk het beste.

 

INDUSTRIEEL ERFGOED

In de rode bakstenen gebouwen langs de rivier in Tampere bevonden zich ooit katoenspinnerijen en fabrieken. Nu zijn ze prachtig gerenoveerd tot een bloeiende straat met musea, eetgelegenheden, cafés en ambachtelijke winkels.

 

De katoenfabriek Finlayson, gebouwd omstreeks 1820, was het eerste gebouw in de Scandinavische landen met elektrische verlichting. Nu herbergt het een bioscoop, een brouwerij en interessante musea: neem een kijkje in het spionnenmuseum, als je durft!

 

En de markthal van Tampere is de grootste van zijn soort in Scandinavië. Het art nouveau-gebouw is dé plek om lokale delicatessen te proeven en te ontspannen met een koffie en een kaneelbroodje.

 

SAUNA-HOOFDSTAD VAN DE WERELD

Tampere heeft de reputatie als sauna-hoofdstad van de wereld. Er zijn meer dan 50 openbare sauna's in de regio, van de oudste openbare sauna van het land in Rajaportti die nog steeds in gebruik is, tot kunstsauna's, bootsauna's, restaurantsauna's en rooksauna's aan het meer, perfect gelegen voor ijskoude winterduiken. Hoeveel kun jij er tijdens je verblijf bezoeken?

 

GEZINSACTIVITEITEN

Wie met kinderen reist, houdt hen (en dus iedereen) tevreden met uitstapjes naar de avonturenparken en attracties van Tampere.

 

Särkänniemi heeft avontuurlijke attracties voor de dapperen onder ons, en een sprookjesboerderij en aquarium voor de kleine maar machtige leden van het gezin. De Näsinneula-observatietoren is de op één na hoogste in Scandinavië en biedt een vogelperspectief over de stad en de meren.

 

Voor oudere kinderen biedt Flowpark Varala een junglegym boven in de bomen in dit milieuvriendelijke avonturenpark. En iedereen wordt aangemoedigd creatief te zijn in het Moominmuse, een kunstmuseum over de denkbeeldige wereld van Tove Jansson.

 

MUSEA'S

In de omgeving van Tampere zijn musea bijna net zo populair als sauna’s. Gespecialiseerde musea zijn er in overvloed, maar een goede plek om te beginnen is Vapriikki, een complex aan de rivier dat een breed en eclectisch scala aan bijzondere interesses herbergt, waaronder het Natuurhistorisch Museum, het Finse Spelmuseum, het Finse Postmuseum en de Hockey Hall of Fame Finland.

 

WAT IS ER NOG MEER TE ZIEN?

Tampere is een prachtige stad, maar haar grootste troef is haar ligging in het hart van de meren. Mis de kans niet voor een kajaktocht op het Saimaa-meer, een cruise van Savonlinna naar het kasteel Olavinlinna, of een verblijf in een hut aan het meer voor een paar dagen rust en ontsnapping.

Met de stroom meegaan is eenvoudig als je stad nooit ver van het water verwijderd is. Gelegen tussen twee grote meren en in tweeën gedeeld door de snelstromende Tammerkoski rivier, is Tampere de perfecte speeltuin op slechts twee uur rijden...

Meer weergeven Minder weergeven

Vaar rechtstreeks van Nynäshamn naar Hanko

Geniet van een reis naar Finland

Vanaf € 72 single, auto, chauffeur en zitplaats

Vaar rechtstreeks van Nynäshamn naar Hanko

Geniet van een reis naar Finland

Vanaf € 72 single, auto, chauffeur en zitplaats

Ontdek meer bestemmingen

Klantenservice

Heb je vragen of heb je hulp nodig bij je boeking? Neem contact op met onze klantenservice of vind de antwoorden op de meest voorkomende vragen in onze Veelgestelde vragen.