Helsinki

Helsinki, een fijne balans tussen stedelijke energie en de natuur, is een zeldzaam iets. Het is een Europese stad die nieuwe energie geeft. Vul je dagen met architectuur van wereldklasse, kunstgaleries en musea, dineer in spannende restaurants, wandel door botanische tuinen en ontspan in sauna's met uitzicht op de Oostzee.

 

In de hoofdstad van Finland, de grootste stad van het land, wonen meer dan 1,4 miljoen mensen. En toch geeft de ligging aan de kust een gevoel van ruimte waardoor je lucht hebt. Fietspaden en nabijgelegen bosparken geven meer gelegenheid om van het buitenleven te genieten, en een netwerk van eilanden stelt inwoners en toeristen in staat om gemakkelijk de stad te ontvluchten.

 

Helsinki is ook goed bereikbaar vanuit Hanko, de gekozen haven van de Stena Line. Dankzij een goed wegennet kun je in minder dan twee uur in de stad zijn vanaf het moment dat je van de ferry afrijdt. Zo heb je meer tijd om te genieten van alles wat Helsinki te bieden heeft.

 

BEZIENSWAARDIGHEDEN IN HELSINKI

Sinds de stad in 1812 de hoofdstad van Finland werd, is Helsinki de uitdaging aangegaan om een stad te bouwen die zich kan meten met elke andere Europese stad.

 

Het Senaatsplein is het oudste deel van het centrum van Helsinki en herbergt veel van de beroemdste bezienswaardigheden van de stad, zoals de kathedraal van Helsinki, het Regeringspaleis en de Universiteit van Helsinki.

 

Een wandeling van 20 minuten brengt je naar het Nationaal Museum, een neoklassiek gebouw dat het verhaal van de Finnen van de prehistorie tot heden in kaart brengt en een ideaal uitgangspunt is voor geschiedenisliefhebbers.

 

DESIGN IN HELSINKI

De Finse liefde voor design heeft alles gevormd, van ondergrondse kerken tot sauna's aan zee. De moderne architectuur is het best te zien in de wijk Töölönlahti. Hier staat de Oodi-bibliotheek, gebouwd in 2018, en de intrigerende Temppeliaukio-rotskerk waar spiritualiteit letterlijk in het landschap verankerd is.

 

Geen enkele reis naar Helsinki zou compleet zijn zonder een duik in het werk van de beroemde Finse architect Alvar Aalto. Hij ontwierp de iconische Finlandia Hall, en je kunt meer over hem te weten komen in het Aalto Huis in de trendy wijk Munkkinemi.

 

Deze liefde voor design wordt voortgezet in zowel het Design Museum als in de winkels van Helsinki. Marimekko, Artek en Iittala hebben hun flagship stores in Helsinki, en vintage winkels vol kleding en meubels zijn populair bij de plaatselijke bevolking.

 

SAUNA'S EN ZWEMMEN

Het is altijd saunatijd in Finland, maar na het verkennen van Helsinki zal je lichaam de rust verwelkomen. Ga naar Löyly, een openbaar sauna- en restaurantcomplex in de wijk Hernesaari, beroemd om zijn sculpturale houten gebouw met uitzicht over zee.

 

Je kunt ook wat baantjes trekken in zeezwembad Allas, een zeebad voor zwemmers en baders in het hart van de stad. In de zomer worden er sfeervolle openluchtconcerten gehouden. Vind het dicht bij de markt van Helsinki, ook een fijne plek om straatvoedsel te eten in een verwarmde cafétent.

 

HET UITGAANSLEVEN IN HELSINKI

Verken 's avonds de levendige eetscene in een van de met Michelinsterren bekroonde restaurants, of ga naar de wijk Kallio voor de bistro's, pop-up restaurants en het nachtleven.

 

Breng je een zomerbezoek, stap dan op een boot en vier samen met de plaatselijke bevolking midzomer met muziek, dans en vreugdevuren op een van de vele eilanden van de baai. Blijf doorfeesten en koop kaartjes voor het Flow Festival, een van 's werelds beste alternatieve muziekfestivals, dat elke zomer plaatsvindt.

 

EILANDEN BEZOEKEN IN HELSINKI

Er zijn veel interessante eilanden binnen het stadsgebied. Neem vanuit Kauppatori een ferry naar het eiland Suomellinna, het 18e-eeuwse zeefort en werelderfgoed dat musea, bunkers en een onderzeeër uit de tweede wereldoorlog herbergt. Geniet van het Didrichsen Kunstmuseum en een magische beeldentuin omringd door de zee op het eiland Kuusisaari. Of stap in het Finse erfgoed bij Seurasaaren Ulkomuseo, een eilandmuseum met een grote collectie houten huizen die bezoekers kunnen verkennen.

 

WAT IS ER NOG MEER TE ZIEN?

Je kunt vanuit Helsinki eenvoudig op eigen houtje een dagtocht maken. Ga naar de smalle, geplaveide steegjes van Porvoo of het ambachtelijke dorp Fiskars en proef de Finse kunst en cultuur en het traditionele Finse eten.

 

Plan je een langer Fins avontuur, dan ligt Helsinki op slechts een paar uur rijden met de auto of de motor van het sprankelende water van het merengebied, de kuststroken van de Finse archipels, of de attracties van Turku of Tampere.

 

Wat je ook wilt van je autovakantie in Finland, de Stena Line kan je erheen brengen.

Helsinki, een fijne balans tussen stedelijke energie en de natuur, is een zeldzaam iets. Het is een Europese stad die nieuwe energie geeft. Vul je dagen met architectuur van wereldklasse, kunstgaleries en musea, dineer in spannende restaurants, wandel door botanische...

Meer weergeven Minder weergeven

Vaar rechtstreeks van Nynäshamn naar Hanko

Geniet van een reis naar Finland

Vanaf € 72 single, auto, chauffeur en zitplaats

Vaar rechtstreeks van Nynäshamn naar Hanko

Geniet van een reis naar Finland

Vanaf € 72 single, auto, chauffeur en zitplaats

Ontdek meer bestemmingen

Klantenservice

Heb je vragen of heb je hulp nodig bij je boeking? Neem contact op met onze klantenservice of vind de antwoorden op de meest voorkomende vragen in onze Veelgestelde vragen.