Zoek & boek

Veelgestelde vragen ferry & trein

Overzicht van de veelgestelde vragen over het ferry en trein product.

Staat jouw vraag er niet bij? Stel je vraag aan een van onze medewerkers via e-mailadres info.nl@stenaline.com.

Vraag: Wat houdt het Ferry & trein product in?
Antwoord: Een overtocht inclusief treinkaartjes voor reizen vanuit Nederland naar het Verenigd Koninkrijk, dankzij een samenwerking tussen Stena Line, Greater Anglia Rail, NS (Nederlandse Spoorwegen) en de RET.

Vraag: Hoe werkt het?
Antwoord: Je kunt kiezen uit 2 optie's, namelijk;

  • Elk NS-station in Nederland naar elk Greater Anglia-station in Engeland incl. overtocht Hoek van Holland - Harwich*
  • Hoek van Holland naar elk Greater Anglia station in Engeland incl. overtocht Hoek van Holland - Harwich

Beide optie's kunnen zowel als enkele reis als retour geboekt worden.

* alleen te reserveren tot uiterlijk 3 dagen voor vertrek

Vraag: Hoe reserveer ik tickets?
Antwoord: Ferry en trein tickets kunnen online geboekt worden via de Stena Line website of via het Klant Contact Center op 0174 315 811. Voor telefonische boekingen worden €15 reserveringskosten in rekening gebracht. We adviseren internationale bezoekers online te boeken.

Vraag: Moet ik mijn e-ticket uitprinten?
Antwoord: Ja, zorg ervoor dat je een kopie van jouw e-ticket bij je hebt voordat je aan je reis begint. Het e-ticket is een geldig reisdocument voor de treinreis op de Greater Anglia treindiensten in het Verenigd Koninkrijk en voor de Stena Line overtocht. Indien je een boeking hebt gemaakt inclusief treinkaartjes in Nederland, ontvang je hiervoor een separate e-mail van Stena Line met een link naar de NS-website om jouw treinkaartjes te boeken met behulp van speciale NS-couponcodes.

Vraag: Hoe boek ik mijn treinkaartjes?
Antwoord: Met de toegestuurde coupon codes kies je op de NS-website een datum waarop je de treinreis wenst te maken en kies je een begin- en eindstation van de treinreis. Voor de aparte RET metroreis (bijvoorbeeld vanaf/naar Schiedam Centrum of Rotterdam Alexander) is het kiezen van een station niet nodig.

Vraag: Hoeveel bagage mag ik meenemen?
Antwoord: Je mag per persoon 1 stuk handbagage van maximaal 12 kg meenemen (maximale afmetingen 60 x 50 x 40 cm.) aan boord van de ferry. Daarnaast mag je maximaal 2 stuks extra bagage meenemen (maximaal 20 kg per stuk). Deze bagage zal op de dagafvaarten worden ingecheckt. Indien men een hut heeft geboekt dan dient de bagage in de hut te worden gezet.
Informatie bagageregels »

Vraag: Kan ik mijn huisdier meenemen?
Antwoord: Ja, Stena Line is een onderdeel van het PETS reisschema. Voeg eenvoudig het aantal huisdieren(hond/kat of fret) toe aan jouw boeking. Huisdieren reizen gratis op Greater Anglia-treinen (van Harwich naar Londen). Voor Nederlandse treinen geldt dat een klein huisdier welke in een tas of mand past of op schoot gehouden kan worden, gratis mee mogen in de trein. Voor aangelijnde huisdieren dien je een Dagkaart hond aan te schaffen. Ongeacht jouw bestemming kost dit kaartje €3,10.

Vraag: Kan ik een fiets meenemen in de trein?
Antwoord: Op drukke diensten gelden er beperkingen voor niet-vouwfietsen. Voor het comfort en de veiligheid van alle passagiers, kunnen dan alleen vouw-fietsen worden meegenomen. Dit geldt voor de diensten naar Stratford en Londen Liverpool Street station:

Deze beperkingen gelden van maandag tot en met vrijdag, behalve op feestdagen.
• alle treinen aankomend in Stratford of Liverpool Street tussen 07.45 en 09.45
• alle treinen vertrekkend uit Stratford of Liverpool Street tussen 16.30 en 18.30

Reizigers met een fiets kunnen deze meenemen op het metrotraject Schiedam Centrum - Hoek van Holland.
• Maandag - vrijdag van 09:00 uur tot 16:00 uur en vanaf 18:30 uur
• Zaterdag en zondag de gehele dag

Vraag: Wat als ik mijn reisdata wil wijzigen?
Antwoord: Neem hiervoor contact op met het Klant Contact Center op 0174 315 811. De wijzigingskosten bedragen €15 per enkele reis plus eventueel het verschil in het te betalen tarief. Bij een lager tarief wordt het prijs verschil niet terug betaald.

Vraag: Wat als ik mijn reservering annuleer?
Antwoord: Bij annulering krijg je 0% van de reissom terug.