Wat te doen in Londen

SPORTIEF

Fietstocht door Londen: Bekijk Londen op de fiets en geniet van de aanzichten, klanken en geuren van de stad! Rijd langs de oever van de Thames met de wind in uw haar en dompel u onder in de sfeer van de fantastische hoofdstad van Engeland. Deze fietstocht wordt uitgevoerd o.l.v. een gids(en).

Wandelexcursies:
Beleef de geschiedenis van Londen d.m.v. unieke wandeltochten door bekende en onbekende wijken o.l.v. een Nederlands sprekende gids maakt u een boeiende wandeling door de stad. Er kan gekozen worden uit verschillende thema’s en routes.

Tower Bridge Experience:
Breng een bezoek aan de Tower Bridge. Londen's bekendste brug verbindt de Tower of London met de zuidzijde van de Thames. De neogotische torens zijn al een attractie op zich. U kunt hier naar de bovenste wandelgangen klimmen en de machinekamers, waar een tentoonstelling is ingericht, bezichtigen. Vanaf de brug heeft u een prachtig uitzicht over Londen en de Thames.

London Kayak Tours: Londen bekijken op een unieke manier? Peddel op de Thames in je eigen kajak, langs beroemde Londense attracties, door mooie sluizen en onderweg stoppen voor een heerlijke picknick in één van de parken in Londen.


BEZIENSWAARDIGEHEDEN

Tower of London: Hier worden de wereldberoemde kroonjuwelen bewaard, de Tower of London is waarschijnlijk het indrukwekkendste gebouw van London. Het bouwwerk is 30 meter hoog en de muren zijn tot 3,6 m. dik. De in 1097 gebouwde Tower is vooral bekend vanwege de vele beroemde gevangenen die hier op hun dood hebben moeten wachten.

London Dungeon:
In de donkere onderbuik van de hoofdstad is de Londen Kerker gevestigd, wachtend om jou en iedere bezoeker die dapper genoeg is om binnen te treden de stuipen op het lijf te jagen. Confronteer jezelf met je angsten, sta oog in oog met je ergste nachtmerries en ontdek de gruwelijke waarheid achter een paar van de meest gruwelijke gebeurtenissen uit de geschiedenis.

Buckingham Palace:
Het wereldberoemde symbool van de monarchie is de residentie van koningin Elizabeth II en het middelpunt van ceremoniën en openbare feestelijkheden. Breng een bezoek aan de state rooms van de Koninklijke familie.

Royal Mews: Dit zijn de Koninklijke stallen van Buckingham Palace. In het aangrenzende koetshuis zijn vele staatskoetsen en de Rolls Royces van de Koninklijke familie te bezichtigen.

Windsor Castle:
De officiële residentie van de koningin. Het kasteel dateert uit de tijd van Willem de Veroveraar en is het grootste nog bewoonde kasteel ter wereld. Als de koningin er is, wappert de vlag op de hoogste toren.


BEROEMDE STADIONS

Wembley Stadion Tour: Geniet van de toegang van werelds adembenemende stadion. Loop in de voetsporen van legendes. Voel wat werelds grootste voetbal sterren voelen voor de wedstrijd.

Chelsea stadium tour Stamford BridgeWimbledon Tour en Museum:
De route omvat het Centre Court, de picknick terrassen en de watertuinen met hun fantastische uitzicht over Londen, het Millennium building en de perszaal, die niet toegankelijk zijn tijdens het toernooi, en de televisie studio van de BBC.

Chelsea Stadium Tour: Chelsea is uitgegroeid tot één van de grootste clubs van de hele wereld. Het stadion waarin gespeeld wordt heet het Stamford Bridge Stadium en dateert al uit 1877! Het stadion werd tot en met 1904 gebruikt voor atletiek, sindsdien is Chelsea gevestigd in dit stadion.

Arsenal Stadium Tour:
Het nieuwe stadion van Arsenal; Emirates Stadium is in 2006 geopend. Het stadion is van alle luxe voorzien waar elke speler maar van kan dromen. Tijdens de tour kunt u alle ruimtes zien die belangrijk zijn voor het team.


TYPISCH ENGELS

Afternoon Tea: Bij een bezoek aan Londen mag een typisch Engelse Afternoon Tea niet ontbreken. Wij organiseren voor u graag een Afternoon Tea op een gezellige en typisch Engelse locatie.

Londen Duck toursHop-on Hop-off bussen:
Deze beroemde rode dubbeldekkers komen langs alle bezienswaardigheden van Londen. Met deze bustour heb je de keuze om zo vaak als je wil in- en uit te stappen. De bussen zijn modern en voorzien van een open dak en je krijgt oordopjes met Engelse (of andere taal) met toelichting waar je langs rijdt.

Londen Duck tour:
Is absoluut een unieke manier om Londen te ontdekken. Een sightseeing met een amfibie voertuig waarbij u de Thames in duikt en een paar minuten later rijdt de duck door Londen.


UNIEK IN LONDEN

The Sky Garden: Bekijk de skyline van Londen van bovenaf! Breng hiervoor een bezoekje aan de Sky Garden. Dit gebouw heeft op de bovenste verdieping een restaurant, een botanisch tuintje en een openlucht terras, waar je zowel binnen als buiten een indrukwekkend uitzicht hebt over de hele stad.

Londen Eye: In het hoogste reuzenrad ter wereld, 135 meter boven de Thames, krijgt u het mooiste uitzicht over Londen. Vanuit de capsules hebt u onbeperkt een fantastisch zicht door de grote ramen. s'Avond kunt u een arrangement inclusief champagne boeken (prijs op aanvraag). Het reuzenrad draait traag op een constante snelheid. Vanwege de grote drukte, vooral tijdens de piekuren, adviseren wij u de toegangsbewijzen vooraf te reserveren.

The ShardBeatles tour: Wandel excursie olv een Beatles gespecialiseerde gids. Hij brengt u langs de plaatsen die voor Paul, Ringo, George en John belangrijk zijn geweest. Zoals Abbey road studio en West End waar ze in 1963 voor het eerst optraden in het beroemde BBC programma Sunday Night. Camden waar de film 'A Hard Day’s Night' opende en de Beatles op de vlucht sloegen voor de dol enthousiaste fans.

The Shard: Het hoogste gebouw van Europa (310 meter) met een spectaculair uitzichtplatform in de openlucht, waarbij je bij helder weer tot 64 km. ver kan kijken.

MUSEA:TENTOONSTELLINGEN

Natuurlijk kunt u ook een bezoek brengen aan de vele musea die in Londen te vinden zijn. Veel musea zijn gratis toegankelijk, zoals;
  • Science museum
  • Imperial War museum
  • The British museum
  • National Maritime museum
  • Transport museum
  • National Portrait Gallery
  • Natural History museum
  • Sherlock Holmes museum
  • Theatre museum
  • Madame Tussaud's: De collectie in Madame Tussaud’s wisselt voortdurend. U kunt er op de foto met bijna iedereen die iets te betekenen heeft of heeft gehad. Een bezoekje aan het wassen beelden museum mag niet ontbreken tijdens een verblijf in Londen.

Ripleys Believe It or Not:
Stap in de wereld van Ripley’s Believe It or Not. U zult verbaasd staan over de ruim 500 bizarre en originele objecten. Ripley's Believe It or Not! is een combinatie van amusement, informatie en pret voor het hele gezin. Bezoekers van alle leeftijden zullen de originele expositiestukken waarderen. Iedereen die een beetje nieuwsgierig is raakt gefascineerd!

British music experienceBritish Music Experience:
The British Music Experience is 's werelds enige interactieve museum voor Britse popmuziek. Het bevindt zich in de O2 Arena in Greenwich, met de ondergrondse gemakkelijk bereikbaar. In de O2 Arena treden de grootste artiesten ter aarde op. Zo zou Michael Jackson hier zijn 'This Is It' show geven. De attractie laat 60 jaar Britse pop muziekgeschiedenis zien op interactieve wijze. Zo zijn er handgeschreven teksten, outfits en instrumenten te vinden gebruikt door verschillende artiesten. Ook is het mogelijk zelf muziek te maken met bijvoorbeeld een gitaar of drumstel of door zelf te zingen. Hoogtepunten zijn David Bowies Ziggy Stardust kostuum, Noel Gallaghers gitaar en de jurk van Ginger Spice met Britse vlag.


NATUUR

Dagje KEW GARDENS: Een heerlijk dagje uit met voor elk wat wils. Diverse schitterende thematuinen, shops, restaurants, tentoonstellingen, musea en restaurants.Klim eens achttien meter hoog via de xstrata treetop voor een schitterend uitzicht. Ook voor de kinderen zijn er veel activiteiten te beleven.

Bushy Park:
Bushy Park is een groot stuk landelijke parklandschap, waar herten vrij rondlopen. De beroemde Chestnut Avenue van anderhalve km lengte werd bedacht door Sir Christopher Wren en vormde de formele oprit naar Hampton Court Palace.

Kensington Gardens: Hyde Park loopt aan het eind van de Serpentine over in Kensington Gardens. Geniet van de Italian Fountain Gardens en het indrukwekkende Albert Memorial. Hier vindt u ook Kensington Palace met zijn vredige Italiaanse tuin en het beroemde beeld van Peter Pan.

Jason’s Trips: organiseert tochten op een traditionele aak over het rustige water van Regent's Canal. Waar u een heel ander, verborgen Londen kunt ontdekken. De route begint bij Little Venice en gaat langs Regent’s Park en London Zoo voor hij in Camden eindigt (vanaf april)


AVONDJE UIT

Medieval Banquet: In de historische gewelven van Ivory House kunt u met uw reisgezelschap heerlijk genieten van een 4-gangen diner met gratis wijn en bier. Tijdens het diner, tussen de gangen door zijn er optredens van oa: ridders, narren, minstrelen en vuurvreters.

Ronnie Scott Jazz Club:
De grootste en meest historische jazzclub ter wereld met de beste live jazz muziek. De locatie boven de bar bekend als Ronnie’s Bar geniet aanzienlijke prestige en is een stijlvolle plek om de avond door te brengen.

The Ice Bar:
Stap in een omgeving waar de muren, bar tafels en zelfs uw eigen persoonlijke glas gemaakt is van het zuiverste ijs. De bar word op min 5 graden gehouden. Alles is van ijs gemaakt. Je kan 40 minuten naar binnen met een thermisch pak aan om warm te blijven.

Gordon Ramsay:
Dineren in het restaurant van een wereld beroemde culinaire superstar. Met vestigingen over de hele wereld. In 1998, op de leeftijd van 31 jaar, opende Gordon zijn eerste eigen restaurant in Chelsea. In 2001 kreeg hij drie Michelin sterren. Dit intieme restaurant heeft een stijlvolle inrichting ontworpen door de befaamde ontwerper David Collins.

Jamie Oliver restaurant FifteenJamie Oliver: Fifteen, een product met een doel. In 2002 combineerde Jamie Oliver twee ambities het openen van een top restaurant en kansarme jongeren de kans te geven op een professionele opleiding. Dineren in dit restaurant is een eet ervaring met een keuze uit de beste producten.

We hebben ook diverse musicals voor u in ons programma, zoals; Les Miserables, The Lion King, The Bodyguard, Dreamgirls, Thriller Live en Wicked.

Wat dacht u van een lunch in een echte Engelse traditionele pub. Wij hebben verschillende mogelijkheden en kennen de meest traditionele pubs in Londen. Wat dacht u van een Pre Theater diner voorafgaand aan een musical.

Het liefst wilt u natuurlijk zoveel mogelijk zien en sfeer proeven tijdens uw verblijf in Londen uiteraard helpen en adviseren wij u graag bij uw keuzes.