Duurzaamheid binnen Stena Line

Stena Line zet haar strategische inspanningen binnen het gebied van duurzaamheid gericht op het verminderen van de ecologische voetafdruk voort.


Schone energie

DOEL: Onophoudelijk streven naar verbetering van energie verbruik aan wal en op zee.

RESULTATEN: De SECA regelgeving heeft geleid tot een vermindering van de uitstoot van zwaveldioxide van Stena Line schepen in 2015, onder meer door de installatie van scrubbers op de Noordzee. In maart 2015, is de Stena Germanica conversie naar methanol operatie begonnen.

Verantwoorde energie

Doel: Verantwoord inkopen, elk jaar verminderen van afval en het verhogen van recycling.

RESULTATEN: Stena Line's voedselverspilling project heeft geleid tot een vermindering van voedselafval, met de letter gescheiden en in biogas omgezet op verschillende schepen.

Gezondheid en welzijn

DOEL: Zorg voor elkaar en toewijding aan de veiligheid en het welzijn van onze gasten en medewerkers.

RESULTATEN: Vorig jaar werden meer dan 1.700 veiligheidsoefeningen uitgevoerd. Nieuw geïntegreerde veiligheidsmanagement systeem: ontworpen om een veilige werking met betrekking tot mensen, milieu en ladingen te bewerkstelligen.

Leven onder water

Doel: voor het bestaan van ons bedrijf zijn we afhankelijk van ocean, en als zodanig, zal onze activiteiten een minimale impact op het leven in zee.

RESULTATEN: Stena Line schepen zijn verplicht om vervuild water aan de wal te pompen. Op de Noordzee wordt het water gereinigd door middel van een bacteriologisch proces.

Methanol project

Stena Germanica's wereldwijd methanol operatie heeft veel aandacht getrokken en meerdere prijzen gewonnen vanwege de unieke technologie.

Prijzen

  • Shippax “Eco-Award”, announced at the yearly Ferry Shipping Conference 2016
  • “Ship of the Year Award”, announced at the European Marine Engineering Conference & Awards 2016
  • “Ship-owner of the year” was awarded at this year’s Green Ship Technology Conference 2015
  • The Swedish Maritime Day Innovation Award introduced this year by Swedish Maritime Day 2015